сряда, 21 август 2013 г.

Радостина Ангелова "Имаго"

"Неочакваните събития имат бели коремчета и черни перца - никога не могат да бъдат само хубави или само лоши. Въпрос на избор е кое от тях ще запомни човекът - катрана или ангелския пух. А най-хубавото от всичко е, че сред цялата сврача прелест на неочакваните събития стои чифт любопитни очи, които се запомнят. За добро или за зло."
...

Прочетох с удоволствие "Виенски апартамент" на Радостина Ангелова, а настоящия "Имаго" - с още по-голямо. Намирам го за по-добър, макар че нямам намерение да ги сравнявам. В "Имаго" има доста повече герои, като всяка глава от романа се води от различен човек, така гледната точка се сменя постоянно, въпреки че част от събитията се припокриват. А героите са толкова разнообразни, по възраст, националност, характер и съдба. Основното действие се случва в слънчева Испания, но тъй като героите са от различни националности, всеки внася част от своята в развитието на историята. 

Имаго се нарича последната фаза в развитието на насекомите - мисля не на всички, а на тези, които се превръщат от какавиди в зрели индивиди. Много интересно заглавие на роман, аз не я знаех тази дума, но след като прочетох романа я разбрах по-добре.

Много ми харесва стила на писане на Радостина, много изчистен и абсолютно прелестен. Може би защото е майстор хайку-автор, затова и прозата ѝ е така лека, направо се топи в устата и е толкова приятна за четене. Отворете страницата със съдържанието и открийте сами съвършения ритъм на този роман !

"Имаго" е нежен като пяната на капучино, вкусен като екзотичната канела и чувствен като лек морски бриз в лятна нощ, който се закача неканен с косите ти и споделя с теб други измерения. Опитайте го :)



 Издание на Жанет 45, с много интересна и красива корица

 Във Goodreads

Няма коментари:

Публикуване на коментар